Om oss

Read, precis som namnet betyder, handlar ju om att kunna läsa! Det hela började med känslan av att ha för korta armar… De räckte helt plötsligt inte till när man skulle läsa morgontidningen. Som för de flesta 40+-are hamnar man ju här för eller senare.

Måste nog skaffa glasögon! Men var hittar man SNYGGA moderiktiga läsglasögon? I bra kvalitet? Inte så lätt visade det sig. Det var då idén föddes till read. Efter 20 år i modebranschen med ett skarpt öga för nya tendenser och trender, men också ett förflutet i optikerbranschen insåg vi att det fanns en vit fläck på kartan. Snygga designade glasögon med kvalitet och pris mellan optikerns, och lågpris ”slit-och-släng”.

Så nu finns det på kartan; riktigt snygga designade läsglasögon!

Vi tycker kvalitet och hållbarhet är viktigt, du ska kunna använda dina läsglasögon länge. De flesta av våra bågar är tillverkade i cellulosaacetat. Det är en plast i hög kvalitet som har mer lyster och glans än andra plastmaterial, men framförallt är den hållbar ur ett miljöperspektiv. Den är dessutom slitstark och värmetålig och går att korrigera med värme. Vid tillverkning skär man ut bågen ur flera lager acetatplast, och sedan slipas, filas och putsas den för hand till önskat resultat.